Het emotionele brein


Bepalen jouw emoties ook hoe jouw dag er uit ziet? 
 
Misschien antwoord je spontaan ‘neen’. Rationeel denken we vaak dat we het allemaal onder controle hebben. Maar niets is minder waar – jouw emoties en jouw gedachten bepalen jouw gedrag en hebben dus een heel grote invloed op de manier waarop jouw dag er uit ziet! 
Read more...

Water – het cruciale belang van een vochtbalans in evenwicht


Water - het cruciale belang van een vochtbalans in evenwicht. Een tekort aan water kan aan de basis liggen van o.a. een futloos gevoel, hoofdpijn, een slechte nachtrust en tal van andere kleinere maar ook grotere ongemakken. Als je wil weten welke symptomen mogelijks gelinkt zijn aan een beginnende uitdroging, lees dan zeker verder.

Read more...

Adem en emoties

De invloed van emoties op je ademhaling en de wisselwerking tussen beide is groter dan je wellicht denkt.


Read more...

Chronische hyperventilatie


Chronische hyperventilatie – net als zo veel mensen had ik daar vroeger last van… alleen was ik me daar niet van bewust. Wil jij weten wat het is en of jij hier mee te maken hebt, doe de test!

Read more...

Verkeerde ademhaling door stress


Verkeerde ademhaling door stress… het is een veel voorkomend fenomeen. 

Je kan weken zonder eten, dagen zonder drinken maar slechts een paar minuten zonder ademen. Toch verwonderlijk hoe weinig aandacht we in het dagelijkse leven besteden aan iets dat zo cruciaal is voor onze overleving. Vind je niet?

Je ademt immers dag in, dag uit – gemiddeld zo’n 20.000-25.000x per dag. Maar wat als je dat 25.000x verkeerd doet?

Read more...
 
Read Older Updates