Goed voorbereid door de overgang

Menopauze… voor veel vrouwen is dat  ‘iets voor later’. Het woord heeft een ‘vieze’ connotatie en klinkt als ‘het begin van het einde’ of nog, het idee dat het vanaf nu ‘alleen nog maar bergaf’ kan. De meeste vrouwen kijken ook argwanend uit naar de weg ernaartoe, met al die gevreesde overgangsklachten zoals stemmingswisselingen en depressieve buien, aankomen in gewicht, opvliegers en slaapproblemen om er maar enkele te noemen. Ze zien het als iets dat hen overkomt, en dat zij ‘gewoon geen geluk’ hebben.

Maar wat als ik jou vertel dat dat niet zo hoeft te zijn, dat jij hier veel meer impact op hebt dan je wellicht denkt. En het begint ook vroeger dan je wellicht denkt: want de overgang begint al rond je 35ste. Wist je dat?
Read more...

Xeno-oestrogenen – mijd deze hormoonverstoorders als de pest!

Xeno-oestrogenen – mijd deze hormoonverstoorders als de pest!

Dagelijks worden we blootgesteld aan een vrachtlading aan xeno-oestrogenen die onze gezondheid en algemeen welzijn bedreigen. Denk hierbij aan een heel gamma gaande van de typische vrouwenkwaaltjes tot diverse vormen van kanker.  
Veel vrouwen zijn zich niet niet van bewust en brengen zichzelf dus onbewust heel wat schade toe! Het goede nieuws is dat je zelf heel wat in de hand hebt om hier preventief iets aan te doen.
Read more...

20 redenen waarom vrouwen 40+ voldoende water moeten drinken

Read more...

Water – het cruciale belang van een vochtbalans in evenwicht

Water - het cruciale belang van een vochtbalans in evenwicht. Een tekort aan water kan aan de basis liggen van o.a. een futloos gevoel, hoofdpijn, een slechte nachtrust en tal van andere kleinere maar ook grotere ongemakken. Als je wil weten welke symptomen mogelijks gelinkt zijn aan een beginnende uitdroging, lees dan zeker verder.

Read more...

Magnesium: de verborgen kracht voor vrouwen

Veel vrouwen ervaren klachten als vermoeidheid, stemmingswisselingen, onrustige benen en spierpijn. Magnesium kan deze klachten helpen voorkomen.

Read more...
 
Read Older Updates Read Newer Updates